Desert la pahar cu Dovleac

    Astăzi vom face Desert la pahar cu Dovleac. A venit din nou acel moment al anului când abia aștept să fac deserturi cu dovleac. Acesta nu doar că se face ușor și repede, dar arată deosebit pe masă. Este perfect atunci când avem invitați la masă și ne trebuie un desert rapid.

    Ingrediente:
    Jumătate de dovleac copt
    100 de grame de biscuiți măcinați
    300 de ml de frișcă lichidă
    250 de grame mascarpone
    150 de grame de zahăr pudră
    50 de grame de unt topit
    1 linguriță de scorțișoară


    Începem prin a face baza desertului. Peste biscuiții măcinați punem untul topit și amestecăm cu o lingură până când obținem o compoziție de consistența nisipului ud.

    Punem biscuiții în pahare. Presăm bine compoziția pe fundul paharului, astfel încât să obținem un strat uniform.

    Scoatem pulpa din dovleacul copt și o punem într-un robot de bucătărie, apoi o pasăm ca să formăm o pastă.

    Într-un bol punem frișca și o batem spumă.

    Separat, într-un alt bol punem brânza mascarpone, pulpa de dovleac, zahărul pudra și scorțișoara. Mixăm câteva secunde până când totul este bine omogenizat.

    Peste frișca bătută punem amestecul de dovleac și omogenizăm bine.

    Peste baza de biscuiți punem crema. Eu am pus cu un poș pentru că e mai ușor, dar puteți și cu o lingură.

    Desertul la pahar cu dovleac este gata! Priviți cât de bine arată! Eu am ornat cu puțină frișcă și scorțișoară. Este atât de cremos și aromat! Ador gustul de dovleac în fiecare toamnă!

    Vă doresc Pofta Bună!