![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivnNoWAxXCUQ2h8sf94c-VPgCTdAhSAqC01d4XUn_dv37dWRLg8VdyF8cugoS-0fKYrT7pAfhc9YFFagHMtd3BhWhNfX00YrpR937FXZCUNeDq0URAnf_uwh3UKerK-ulkCL6xYf4IBryBJlkDOaSooNywfQPC8GWiM5lLX99EouFL62gsSByLrmneASg/s320/site-1080xIMG_5599.jpg)
Ingrediente:
400 de ml de lapte călduț
750 de grame de făină
3 linguri de zahăr
100 de ulei
1 linguriță de sare
1 plic de drojdie uscată de 7 grame
3 gălbenușuri
250 de grame de nucă măcinată + 200 de grame de zahăr
Începem cu maiaua. În bolul unui mixer punem laptele călduț, drojdia, cele 3 linguri de zahăr și un sfert din făină. Mixăm câteva secunde, apoi lăsăm maiaua să stea 10 minute.
Apoi, adăugăm gălbenușurile, restul de făină, uleiul și sarea. Frământăm aluatul 15-20 de minute.
Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie și lăsăm la dospit la loc călduț aproximativ o oră.
Pentru umplutură punem într-un bol nuca și zahărul și le amestecăm.
Când aluatul a dospit îl scoatem din bol pe blatul de lucru făinat și îl împărțim în mod egal în bucăți mici, de dimensiunea unei clementine.
Întindem fiecare bucată de aluat cu sucitorul cât de subțire putem. Peste ea punem o lingură cu vârf de nucă și o împăturim de la stânga la dreapta și invers, sau de sus în jos, apoi mai trecem o dată cu sucitorul peste și rulăm. Facem la fel cu toate cornulețele.
Punem cornulețele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le mai lăsăm să dospească încă 10-15 minute, la loc călduț, acoperite cu un prosop de bucătărie.
Înainte de a le da la copt le ungem cu un ou bătut.
Dăm cornulețele la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ jumătate de oră, sau până când devin aurii.
Cornulețele cu nucă sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt atât de pufoase și au o formă mai deosebită! Absolut minunate!
Vă doresc poftă bună